Kajak

For DM-ruten (Master) vil kajak blive en vigtig del af racet.

Farvandet omkring Bornholm er ikke altid let farvand.

Derfor vil der, for alle deltagere på Master blive stillet krav til fornuftige kajakfærdigheder.

  • ALLE på holdet skal være komfortable med deres sikkerhedsprocedurer i en kajak samt at svømme/opholde sig i vand. Dvs. alle skal være fornuftige svømmere og have styr på deres selv- og makkerredninger.
  • Alle på holdet skal være trygge på deres selv- og makkerredninger, og på at færdes langt fra kysten, også i bølger.
  • Senest 10 dage før løbet skal løbsledelsen have modtaget et videoklip af alle på holdet, der demonstrerer en forsvarlig selvredning, hvor der vil blive lagt vægt på, at deltagerne holder kontakt med deres kajak og pagaj til enhver tid, samt at de kommer ombord på en forsvarlig måde. Denne sendes til løbsledelsen på iexbornholm@gmail.com, enten som fil eller link til fx Dropbox eller Google Drive.

Der vil (om vejret tillader det) være et åbent kryds, hvor fornuftige sikkerhedsrutiner og adfærd, i henhold til ovenstående, er en nødvendighed.

Vi vil også have følgebåde på krydset, men disse er en ekstra sikkerhed, og ikke noget der kan forventes, hvis uheldet er ude. Derfor skal deltagerne også have deres obligatoriske mobiltelefon (der er mobildækning langs hele krydset, men begrænset over et kort stræk) og nødblus spændt fast tilgængeligt på svømmevesten, og bruge disse i henhold til instrukser givet ved briefing.

Vi opfordrer deltagere der har mulighed for det til, selv at medbringe kajakker, da der er et begrænset antal havkajakker af fornuftig kvalitet på Bornholm (35-40 stykker). Når disse er udlejet vil vi, i begrænset grad, kunne være behjælpelige med kajakker. Kajakleje tilvælges ved tilmelding.

Vi har et godt samarbejde med Eastwind som står for kajakker til deltagere, og har gjort det i flere år nu.

Det drejer sig om helt almindelige plastic havkajakker, og svømmevest, spraydæk og pagaj medfølger. HUSK pagajflyder og lænsepumpe. Eastwind har et begrænset antal, hvis I ikke har mulighed for selv at medbringe. Tag i så fald kontakt.

Vi opfordrer dog deltagere, der har mulighed for det, til at medbringe egne kajakker.

Udstyr
KUN havkajakker er tilladt. Med havkajak forstås en kajak med min. 2 uafhængige, vandtætte skot/rum samt dæksliner i hele kajakkens længde, samt et lukket cockpit, hvor knæene er under dæk og med sprayskirt.
K2/2-personers kajakker er tilladt. Vores samarbejdspartner på kajak har et lille parti med K2-kajakker til leje. Interesserede hold kontakter løbsledelsen før tilmeldingen. Alle K2-kajakker er nu udlejet.

Svømmevest, nødblus, pagajflyder, lænsepumpe og slæbeline/træksystem til min. 2 placeres så det er tilgængeligt under sejlads.
Lejekajakker har inkluderet 1 lænsepumpe pr. hold, dvs. I selv skal medbringe 1 lænsepumpe og 2 pagajflydere selv om I har lejet.

Påklædning i henhold til nedenstående retningslinjer:

Alle skal medbringe vand- og vindtæt rojakke, uanset vejr.
Ved vandtemperatur under 15 grader er det obligatorisk at bære våddragt (long-john er ok)
Ved lufttemperatur under 15 grader skal den obligatoriske jakke bæres under sejlads.
Løbsledelsen vil i tiden op til løbet følge med og oplyse om temperaturer.

Pas ekstra godt på udstyret, så vi også har mulighed for at leje det igen næste år. For at undgå skader og mishandling af udstyr, vil deltagere ved indskrivningen skulle skrive under på, at de hæfter for bortkommet eller ødelagt udstyr.